Choď na obsah Choď na menu
 


RECEPTY – mäso – kuracie, morčacie

 

Diabolské hydinové soté podľa Anet

60 dkg kuracích pŕs, 12 dkg červenej papriky, 12 dkg šampiňónov, 15 dkg cibule, 10 dkg kečupu,

2 dcl vývaru, soľ, MAGGI Vegga, mleté čierne korenie, 1 dcl oleja, 30 g maizeny

Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, ochutíme MAGGI Veggou a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Mäso vyberieme, orestujeme nakrájanú cibuľu, papriku, pridáme šampiňóny, kečup a zalejeme vývarom. Prevaríme, zahustíme maizenou rozmiešanou s trochou vody, prevaríme asi dve minúty a pridáme orestované mäso. Podávame s ryžou alebo zemiakovými hranolkami.

 

Zemiaková omeleta plnená kuracím mäsom

30 dkg zemiakov , 12 dkg hladkej múky, 3 dkg krupice, vajcia, 2 dkg masla, 10 dkg strúhanky,

2 dkg cibule, 30 dkg kuracieho mäsa, 5 dkg anglickej slaniny, čierne korenie mleté, soľ, olej,

1 kocka MAGGI MäsoVývar

 

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme, prelisujeme, osolíme, pridáme múku a krupicu.
Vymiešame cesto v tvare valčeka, toto nakrájame na hrubšie plátky. Z plátkov urobíme placky, ktoré naplníme plnkou.


Plnka:

Vykostené kuracie mäso podusíme na masle s cibuľkou domäkka. Pridáme nadrobno nakrájanú anglickú slaninu, okoreníme, pridáme kocku MAGGI MäsoVývaru a všetko zmiešame s dvomi vajíčkami.
Naplnené placky dobre po okrajoch pritlačíme. Obalíme ich vo vajci a strúhanke a vypražíme z oboch strán na oleji.

 

Kuracie mäso II.

kuracie prsia, olej, cibuľa, šampióny, Maggi – bilinky a timián, šunka, syr, kyslá smotana

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a na oleji zľahka opečieme. Na druhej panvici si pripravíme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme šampiňóny a MAGGI kocku bazalka-tymian. Kuracie prsia poukladáme na plech, dáme na ne pripravenú zmes a poukladáme šunku, syr a dáme zapiecť do rúry.

Na konci môžeme pridať kyslú smotanu.

 

Opekané zemiaky s kuracím mäsom a majonézou

0,5 kg zemiakov, 1 dcl olivového oleja, štipka soli, štipka korenia, štipka sladkej papriky,  1 ČL smotany,

1 kg kuracieho mäsa, 2 paradajky, 2 papriky, 2 veľké hrozná, 1 štipka MAGGI Veggy, 10 šampiňónov,

1 PL majonézy

 

Cibuľku opražíme na oleji. Pridáme červenú papriku a krátko pomiešame. Vopred si pripravíme zemiaky, ktoré nakrájame na kocky a uvaríme do polomäkka. Na usmaženú cibuľu pridáme šampiňóny.

Krátko podusíme. K tomu primiešame na kocky nakrájané mäso a orestujeme 4-5 min.

Posolíme, pokoreníme. Pridáme zemiaky a miešame kým zemiaky nemajú ružovkastú farbu.

Pridáme na kocky nakrájanú papriku a paradajky. Necháme na ohni asi 2-3 min.

Z panvice dáme jedlo na tanier, kde ho zmiešame s majonézou. Na krátko pokrm vložíme do mikrovlnky 2-3 min. A sme hotoví.

 

Kurací rezeň

kuracie alebo morčacie rezne, 2 vajcia, 1 dcl mlieka, 10 dkg hladkej múky, 3 pečivá, 5 dkg tvrdého syra,

3 KL MAGGI Harmónie Chuti, 1,5 dcl oleja

 

Rezne mierne naklepeme. Poodkrajujeme tenko kôru zo žemlí a pokrájame na drobné rezančeky.

Dáme ich na plech a v rúre osušíme. Potom vyberieme, pridáme k nim na hrubšie postrúhaný tvrdý syr.

Z mlieka, vajec, múky a 3 lyžičkami MAGGI Harmónie Chuti urobíme cestíčko.

Rezne opečieme z oboch strán zvyškom múky a potom obalíme v cestíčku a nakoniec v žemli so syrom.

Na oleji opečieme z oboch strán dozlatista.

 

 

 

 

 

Smotanové zemiaky

4 plátky kuracích pŕs, 15 dkg anglickej slaniny, 1 kg  zemiakov, 250 ml smotany na šľahanie,

5-6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, maslo na vymastenie, 20 dkg strúhaného syra, olej

Kuracie prsia osolíme, okoreníme a opečieme sprudka po oboch stranách. Olúpané zemiaky nastrúhame na tenké plátky. Stredne veľký pekáč vymastíme maslom a dno vyložíme asi 2cm vysokou vrstvou zemiakov. Na ne položíme opečené kuracie prsia zabalené do plátkov anglickej slaniny a zakryjeme zvyškom zemiakov. Smotanu ochutíme soľou, drveným korením a strúhaným cesnakom. Touto zmesou všetko zalejeme (môžeme použiť i mlieko). Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre predhriatej na 220°C asi 20 minút, kým zemiaky nezmäknú. Potom posypeme syrom a dopečieme dozlata.

 

Valentínske kuracie prsia plnené bryndzou

4 plátky kuracích pŕs, 15 dkg brynze, 10 dkg masla, 1 dcl mlieka, 5 dkg strúhaného syra, 1 vajce, soľ, 1 PL MAGGI Harmónie Chuti, múka, strúhanka

Plátky mäsa na noc namočíme do mlieka, v ktorom sme si rozmiešali 1 lyžicu MAGGI Harmónie Chuti. Necháme odkvapkať, vyklepeme. Bryndzu si vymiešame s maslom, natrieme plátky mäsa a zrolujeme. Špajľou spojíme. Obalíme v trojobale /múka, vajce,strúhanka/, vyprážame na rozpálenom oleji. Dobre prepečieme. Necháme vychladnúť. Prerežeme napoly, posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry zapiecť/len pokiaľ sa syr nerozpustí/.

 

Kuracie mäso v syrovej omáčke

60 dkg kuracích pŕs, 1/4 šálky olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, 1/2 KL soli, 1/2 KL MAGGI Harmónie Chuti, 1 viazanička Sylvie, 2 cibule, 1/2 šálky bieleho vína, šťava z jedného citróna, 1 šálka sladkej smotany, 1 PL strúhanej citrónovej kôry, soľ, 4 PL strúhaného parmezánu

Mäso nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozpálime olivový olej, pridáme prepasírovaný cesnak zmiešaný so soľou, MAGGI Harmóniou Chuti a najemno nakrájanou šalviou. Pridáme mäso a za stáleho otáčania opečieme. Prsia vyberieme na teplé miesto, do výpeku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, dolejeme bielym vínom, citrónovou šťavou, pridáme smotanu, citrónovú kôru a dobre povaríme. Dochutíme, pridáme mäso a parmezán. Zahrejeme ale už nevaríme.

 

Harmonické kuracie rezne

2 kuracie rezne, MAGGI Harmónia Chuti, 1 strúčik cesnaku, 1 biely jogurt, 1 vajce, strúhanka

Jogurt vyšľaháme s vajcom, prelisovaným cesnakom, MAGGI Harmóniou Chuti. Rezne jemne osolíme a okoreníme. Ponoríme ich do pripravenej marinády. V marináde ponecháme 1 deň. Obalíme v strúhanke a vyprážame.

 

 

Kura na panvici po Rímsky

1 kura, soľ, mleté korenie, 2 PL masti, 4 dkg slaniny, 4 dkg šunky, 2 strúčiky cesnaku, 1 štipka majoránky, 1 dcl vína, 25 dkg rajčín, 1 kocka MAGGI Zlatého slepačieho bujónu

Kura rozdelíme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme. Na rozohriatej masti opečieme nakrájanú slaninu, šunku, vložíme kúsky kuraťa, opečieme zo všetkých strán dozlata, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak, majoránku, biele víno. Dusíme tak dlho, pokiaľ sa víno neodparí. Potom pridáme ošúpané a nakrájané rajčiny a dusíme na miernom ohni domäkka. Podľa potreby podlievame vývarom.

 

Hydinová pestrá roláda

75 dkg kuracích pŕs, MAGGI Harmónia Chuti, špenátové listy, 15 dkg hydinovej šunky, 15 dkg eidamu údeného nakrájaného na plátky, 6 vajec, 2 mladé cibulky, soľ, mleté čierne korenie, olej

Cez mikroténové vrecko naklepeme kuracie rezne, ktoré poukladáme na alobal ako na roládu, osolíme, okoreníme, ochutíme MAGGI Harmóniou Chuti, poukladáme sparené špenátové listy, šunku, syr a zo 6 vajec a cibuľky praženicu. Zvinieme do rolády a dáme do rúry upiecť. Podávame so zemiakovou kašou, ryžou a zeleninovou oblohou. Krájame ako roládu.

 

Kura s kapustou

1 kura, 2 vrecká kyslej kapusty, rasca, soľ, 2 PL masla, 2 cibule, 20 dkg slaniny

Kura naporciujeme na štvrťky, osolíme a posypeme sladkou paprikou.
Do pekáča dáme masť, na to položíme plátky cibule a na to rozložíme jedno vrecko kyslej kapusty.
Pridáme porcie kuraťa a na každý kus dáme slaninu, potom pridáme okolo mäsa kapustu a posypeme rascou.
Mäso sa nepodlieva, pečie sa asi 45 minút, potom je kura krásne upečené a chrumkavé.

 

Pečené kura

1 kura, 30 dkg eidamu alebo iného syra na strúhanie, 2 smotany na šľahanie, MAGGI šťava ku kurátu, soľ, korenie

Kura rozštvrtíme, osolíme, okoreníme a dáme na vymastený plech. Posypeme nastrúhaným syrom, tak aby mäso bolo dobre zakryté. Polejeme smotanou na šľahanie a dáme piecť. MAGGI šťavu ku kuraťu si pripravíme podľa návodu a počas pečenia polievame kura.

 

Kuracie stehná s cesnakom

5 kuracích stehen, 2 kocky MAGGI Zlatý Slepačí bujón, 50 ml oleja, 8 dkg paradajkového pretlaku,        2 PL kečupu, 1 PL kryštálového cukru, MAGGI Harmónia Chuti, čierne mleté korenie, 2 kocky Maggi – bylinky a cesnak,1 cibuľa

Mäso umyjeme, osušíme a natesno poukladáme do vymasteného pekáča. Do rajnice nalejeme 200 ml vody, necháme zovrieť a rozmrvíme do nej bujón. Za stáleho miešania pridáme olej, paradajkový pretlak, kečup, MAGGI Harmóniu Chuti, čierne mleté korenie, nadrobno pokrájanú cibuľu a na miernom ohni varíme 5 minút. MAGGI bylinky rozmrvíme na kuracie stehná a zalejeme zmesou. Zakryjeme a pečieme takmer domäkka. Pred dopečením odkryjeme a dopečieme.

 

Kuracie mňamky

50 dkg kuracích pŕs, 20 dkg nivy, 20 dkg šunky, 1 kyslá smotana, olej, 1 stredná cibuľa, korenie podľa chuti

Na troške oleja orestujeme cibuľu, pridáme kuracie mäso a restujeme dozlata, môžeme mierne podliať vodou.
Šunku nakrájame na rezančeky, nivu rozdrobíme na kúsky a všetko pridáme k mäsu.
Miešame, pokiaľ sa niva nerozpustí.
Okoreníme podľa chuti.
Na záver pridáme kyslú smotanu a krátko povaríme.

 

Pikantné kurča na paprike so šľahačkou

1 kurča, 1 feferónka, 1 strúčik cesnaku, 30 dkg cibule, 1 PL paradajkového pretlaku, 2 PL masla,             1 PL mletej červenej papriky, 1 PL MAGGI Harmónia Chuti, 1 KL soli, 1 KL citrónovej šťavy,                1/8 MAGGI Zlatého Slepačieho bujónu, 2 čerstvé zelené papriky, 1/4 l šľahačky, 100 ml nízkotučného jogurtu

Kurča rozporciujeme, feferónku bez stonky, cesnak a cibuľu pokrájame nadrobno. Kúsky mäsa aj s kožou opečieme na rozpálenom masle do chrumkava, osolíme a vyberieme.
Cibuľu, cesnak a feferónku pridáme do rozpáleného masla a speníme. Podlejeme pretlakom, ochutíme citrónovou šťavou, MAGGI Harmóniou Chuti a zalejeme vývarom. Prevaríme, dochutíme, pridáme kurča a pomaly dusíme prikryté. Papriku rozštvrtíme, zbavíme semiačok, pokrájame na väčšie kúsky a pridáme na posledných 10 minút k dusenému mäsu. Vyšľahanú šľahačku zmiešame s jogurtom a pri podávaní ozdobíme každú porciu. Podávame s haluškami, ryžou alebo cestovinami.

 

Kurací závin

15 dkg kuracích pŕs, 2 mladé Cibulky, 10 dkg šampiňónov, 1 nasekaný petržlen, čierne korenie, soľ, 1/2 KL tymiánu, 2 vajcia, 25 dkg strúhaného parmezánu, 1 lístkové cesto

Kuracie mäso nakrájame na kúsky, okoreníme a sprudka opečieme na oleji.
Na panvici podusíme nakrájané cibuľky so šampiňónmi, pridáme petržlen, soľ, korenie, tymián. Do vychladnutej zmesi vmiešame 1 žĺtok a parmezán.
Lístkové cesto rozvaľkáme a potrieme rošľahaným vajcom. Na vrch cesta navrstvíme zmes i s mäsom a opatrne zabalíme.
Položíme na plech s papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút.

Kura ako bažant

1 kura, maslo, MAGGI Harmónia Chuti, oravská slanina, voda, zemiaky

Očistené kura zvnútra osolíme, na povrchu potrieme rozpusteným maslom, posypeme 3 lyžičkami MAGGI Harmónie Chuti, obložíme niekoľkými plátkami oravskej slaniny, prilejeme cca 1,5 dl vody a dáme do predhriatej rúry upiecť domäkka.

 

Mexické pokušenie

30 dkg kuracieho mäsa, 1 konzerva červenej fazule (sterilizovanej), soľ, korenie

Kuracie mäso pokrájame, mierne osolíme, okoreníme a orestujeme. Pridáme sterilizovanú červenú fazuľu a MAGGI Mexickú omáčku. Prehrejeme. Môžeme zjemniť lyžicou kyslej smotany.

 

 

Nedeľná kuracina

50 dkg vareného kuracieho mäsa, olej, 12,5 dkg mladých cibuliekk MAGGI Tekuté omáčky - Čínska omáčkak 150 ml červeného vínak 1 citrónk 1 PL rajčiakového pretlaku, 2 PL zaváraných marhúľ,    300 ml majonézy, 150 ml bieleho jogurtu, MAGGI Harmónia Chuti, čierne mleté korenie, lístky žeruchy na ozdobenie

Kuracie mäso uvaríme /pri varení použijeme 1 MAGGI Zlatý slepačí bujón/. Potom pokrájame na kúsky a v malom kastróle rozohrejeme olej, pridáme posekané cibuľky a speníme domäkka. Pridáme 4-5 lyžíc MAGGI tekutej omáčky čínskej a zohrejeme ešte asi 1 minútu. Prilejeme červené víno, paradajkový pretlak, citrónovú kôru a šťavu z citróna. Za stáleho miešania necháme zmes zvariť asi na 5 lyžíc. Precedíme do misky a dáme schladiť.
Cez sitko prepasírujeme marhuľovú zaváraninu a primiešame do omáčky. Pridáme jogurt, majonézu, podľa chuti MAGGI Harmóniu Chuti, čierne korenie mleté a všetko dobre premiešame.
Zmes by mala byť hustá asi ako poleva na koláč a mala by mať zlatohnedú farbu. Do majonézovej zmesi pridáme kúsky kuracieho mäsa a dôkladne premiešame. Ako prílohu podávame ryžu alebo hranolky. Ozdobíme lístkami žeruchy.

 

Ministerské kurča

1 kurča, 1 kg predsmažených zemiakových hranoliek, 30 dkg surovej ryže, lečo, soľ, grilovacie korenie, mleté čierne korenie, vedeta, mletá červená paprika

Kurča rozpociujeme, osolíme, okoreníme, opaprikujeme. Necháme odležať na 2-3 hodiny.Ohňovzdornú misu vymastíme, na dno dáme vrstvu hranoliek, na ne ryžu, osolíme, zalejeme lečom, na vrch dáme mäso, uzatvoríme a dáme piecť. Pečieme 45 minút, potom skontrolujeme či je kurča dobre prepečené. Podľa potreby dopečieme.

 

Viedenské kuracie stehná

4 vykostené kuracie stehná, 4 vajcia, 1 väčšia cibuľa, 1 zelená paprika, 2 paradajky, 100 ml oleja, Solamyl, mleté čierne korenie, soľ, 1 cesnak

Vykostené stehná osolíme, okoreníme a natrieme roztlačeným cesnakom. Obalíme ich v Solamyle a na panvici v rozohriatom oleji opražíme po oboch stranách (najprv kožou dolu).
Paradajky pokrájame na tenké plátky, papriku na pásiky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Na opražené mäso uložíme plátky rajčín, papriku a väčšie koliesko cibule, z ktorého sme vybrali stred.
Do každého kolieska cibule opatrne rozbijeme vajce a osolíme ho. Zakryté pečieme, kým vajce nestuhne.

 

Kuracie medajlónky "Mňam"

4 kuracie prsia, 2 šľahačky, polohrubá múka zmiešaná s mletou sladkou paprikou, 1 štipka soli,

1 PL oleja, 5 šampiňónov

Na tenko rozklepané plátky kuracieho mäsa osolíme, obalíme v múke zmiešanej s mletou paprikou a poukladáme do trošku vymasteného pekáčika.
Pokryjeme plátkami šampiňónov, ktoré tiež jemne posypeme múkou s paprikou. Polejeme surovou šľahačkou tak, aby všetko bolo akurát potopené. Radšej viac ako menej.
Pekáčik vložíme do rozpálenej rúry a minimálne 15 minút pečieme pri teplote 250°C bez pokrievky. Potom priklopíme a pol hodiny dopekáme už pri 150-180°C.

 

Kuracie rezne plnené špenátom

2 kuracie prsia s kožou a kosami, 50 dkg mrazeného špenátu, nátierkový syr, 5 dkg strúhaného syra,

1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja, čierne korenie mleté, MAGGI Harmónia Chuti, soľ           

Omáčka:  4 paradajky, 1 cibuľa, 1 PL oleja, 120 ml vody, cukor, biele korenie mleté, bazalka,

MAGGI Harmónia Chuti, soľ

Mäso umyjeme a osušíme. Rukami opatrne uvolníme kožu tak, aby vzniklo vrecko. Podľa potreby si pomôžeme ostrým nožom. Špenát dáme rozmraziť, cibuľu očistíme, pokrájame a opečieme na lyžici oleja. Pridáme špenát a dusíme. Cesnak očistíme a pretlačíme do špenátu. Udusený špenát dáme na sitko, vytlačíme z neho vodu a necháme vychladnúť. Nátierkový syr vyšľaháme elektrickým šľahačom, pridáme nastrúhaný syr, dochutíme soľou, MAGGI Harmóniou Chuti a korením. Prsia osolíme a plnku natlačíme pod kožu do pripraveného vrecka. Mäso vložíme kožou hore do vymstenej formy z jenského skla. Kožu potrieme zvyšným olejom a vo vyhriatej rúre pečieme asi 40 minút. Počas pečenia si pripravíme omáčku.
Príprava omáčky: Paradajky umyjeme, prerežeme a vyberieme jadrovník. Pevnú časť nakrájame na rezance, jadrovník na kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame a opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme paradajky. Upečené prsia vyberieme z rúry a dáme na teplé miesto. Výpek rozriedime vodou a prilejeme ku paradajkám. Necháme vrieť asi 5 minút. Podávame s varenými zemiakmi a omáčkou.

Kuracie fašírky na paradajkovej omáčke

vykostené kuracie prsia, 1 vajce, 45 ml šľahačky, 125 ml mlieka, 6 žemlí, 3 dkg múky olej na opekanie, mletý muškátový oriešok, čierne korenie mleté, MAGGI Harmónia Chuti, soľ,               

Omáčka: 50 dk g paradajok | 12,5 dkg šampiňónov, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 PL oleja,

1 PL paradajkového pretlaku, MAGGI Bylinky Bazalka a tymián, MAGGI Bylinky cesnak a petržlen, cukor

4 žemle nakrájame na kocky. Ostatné rozlámeme a dáme do misy. Na rozlámané žemle nalejeme mlieko, necháme asi 5 minút namočené a potom ich vyžmýkame. Mäso nakrájame na kusy, ktoré pomelieme v mlynčeku spolu s vyžmýkanými žemľami. Vareškou zapracujeme do zmesi šľahačku, pridáme muškátový oriešok, soľ, MAGGI Harmóniu Chuti a korenie. Zo zmesi vytvoríme 4 gule a zľahka ich sploštíme do tvaru fašírky. Obalíme ich v múku, vajíčku, žemľovými kockami a dáme na pol hodiny vychladnúť do chladničky. Rúru vyhrejeme na 190°C. Rozpálime olej a na panvici opražíme 2 až 3 minúty fašírky dohneda. Opražené vyberieme z oleja a dáma na pekáč. Pečieme asi 25 minút.

Príprava omáčky: Paradajky nakrájame, cibuľu a cesnak nasekáme, šampiňóny nakrájame na plátky. V hrnci rozpálime polovicu oleja, pridáme cibuľu, ktorú pražíme 2 až 3 minúty. Primiešame paradajky, paradajkový pretlak, MAGGI bylinky bazalka tymian, MAGGI bylinky cesnak petržlen, soľ, korenie a trochu cukru. Varíme 10 minút. Paradajkovú zmes prepasírujeme cez sito do misy. Hrniec vytrieme, zvyšok oleja rozpálime a šampiňóny podusíme domäkka. Vmiešame omáčku a dochutíme. Fašírky dáme na taniere a okolo nich nalejeme omáčku.

 

Kurča s ryžou

1 väčšie kura, 1 kg ryže, 1 kocka MAGGI Zlatého slepačieho bujónu, cibuľa, paprika, paradajky, olej, strúhanka

Plech vymastíme, vysypeme strúhankou, na to rozložíme polovicu z balíčka ryže/500 g/, na ryžu navrstvíme pokrájanú cibuľu, papriku, paradajky alebo polovicu leča, osolíme, poukladáme naporciované kura, cibuľu, papriku, paradajky alebo zvyšné lečo a navrch druhú polovicu ryže. Osolíme a zalejeme MAGGI Zlatým slepačím vývarom tak, aby ryža bola dobre zakrytá. Prikryjeme a dáme piecť pri teplote 200 °C na 45 až 60 minút.

 

Kuracie prsia s karfiolom a syrom

8 tenkých rezňov z kuracích pŕs, 8 plátkov syra, 1 menšia hlávka karfiolu, soľ, olivový olej, maslo,        

 2 KL MAGGI Harmónie Chuti, 1/2 kocky MAGGI Bylinky Bazalka a tymián, 1/2 kocky MAGGI Bylinky Cesnak a petržlen

Rezne osolíme, nevyklepávame, z oboch strán opečieme na oleji. Poukladáme na pekáč, na každý dáme karfiol, ktorý sme predtým rozobrali na ružičky a uvarili do polomäkka vo vode s 2 lyžičkami MAGGI Harmónie Chuti, 1/2 kocky MAGGI bazalka tymian a 1/2 kocky MAGGI Cesnak a petržlen. Na karfiol dáme plátok syra a kúsok masla. Podlejeme výpekom z rezňov a dáme zapiecť.

 

Poľovnícke kuracie rezne

4 kuracie rezne, soľ, MAGGI Harmónia Chuti, čierne korenie mleté, olivový olej, maslo, 1 cibuľa,            25 dkg Hronov, 4 paradajky, 1/2 šálky bieleho vína, 1 sladkú smotanu, oregano, med

Rezne ochutíme podľa chuti koreninami a opečieme z oboch strán a dáme na teplé miesto. Na tej istej panvici rozpustíme maslo, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, hríby a usmažíme. Pridáme nakrájané olúpané paradajky. Pridáme víno, smotanu a zvaríme na omáčku. Ochutíme oreganom, soľou, MAGGI Harmóniou Chuti, čiernym korením mletým a medom. Rezne polejeme omáčkou a podávame so zemiakovými hranolkami

 

Lahôdkové rezne

kuracie alebo morčacie prsia, 3 zemiaky, 2 žemle, 2 dcl mlieka, 2 vajcia, čierne korenie, grilovacie korenie, soľ, MAGGI Harmónia Chuti, olej, hladká múka

Prsia naklepeme, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením a dáme odležať na 12 hodín.
Cestíčko: Surové zemiaky postrúhame, pridáme namočené žemle v mlieku/vyžmýkané/, soľ, MAGGI Harmóniu Chuti, penu s bielkou a premiešame.
Mäso obalíme v hladkej múke, v cestíčku a vysmážame na oleji. Podávame so zemiakmi.

 

Kuracie rezne podľa Františka

6 kuracích pŕs, 1/2 malej cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1/2 KL škorice, 1/2 KL mletého čieneho korenia,  

2 štipky kari korenia, 1 PL octu, 1 PL olivového oleja, soľ

Príprava marinády: cibuľu nakrájame veľmi najemno, cesnak prelisujeme, pridáme korenie, olej a ocot a zamiešame.
Kuracie mäso veľmi jemne naklepeme, naložíme do marinády a na 12 hodín uložíme do chladničky.
Potom rezne obalíme klasicky v trojobale a vypražíme.

 

Kurča na kyslej kapuste

6 väčších zemiakov, 1 kyslá smotana, 1 kg kyslej kapusty, 1 kura / prípadne krídla alebo stehná, 1 olej, soľ, MAGGI Harmónia Chuti

Očistené zemiaky nakrájame na koliečka. Na vymastený plech ich poukladáme, aby bol celý plech zaplnený. Potom naukladáme kyslú kapustu, ktorú predtým scedíme, poukladáme kuracie mäso, ktoré okoreníme MAGGI Harmóniou Chuti. Kto má rád slanšie aj soľou. Dáme piecť.

Pred dopečením asi tak  5-10 minút pridáme kyslú smotanu a dáme ešte zapiecť. Podávame s knedľou.

 

Kuracie závitky so špenátom a syrovou omáčkou

4 kuracie rezne, sladká mletá paprika, čerstvé špenátové listy, soľ, olej, chilli, korenie, MAGGI Amore Mio Syrová omáčka – Niva, zemičky, MAGGI Harmónia Chuti

Kuracie rezne opláchneme, osušíme a rozkrojíme tak, aby sme urobili, čo najväčší plátok, trochu naklepeme a z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou a chilli.
Špenátové listy sparíme a poukladáme na plátky kuracích rezňov. Zrolujeme do závitkov a spojíme špajdľami alebo previažeme niťou. Na panvici zohrejeme olej a závitky opečieme zo všetkých strán doružova. MAGGI omáčku Amore Mio syrová-niva pripravíme podľa návodu. Z opečených kuracích závitkov odstránime špajdle, šikmo rozkrojíme a podávame poliate omáčkou. Ako prílohu pripravíme zemiaky predvarené v šupke, ktoré nakrájame na štvrtiny a posypeme MAGGI Harmóniou Chuti a dopečieme v rúre.

 

Sviatočné rezne

4 kuracie rezne, 4 plátky tvrdého syra, 1 vajce, čierne mleté korenie, hladká múka, MAGGI Harmónia Chuti, mlieko, horčica, strúhanka, tuk na vyprážanie

Rezne naklepeme a dobre ochutíme MAGGI Harmóniou Chuti. Necháme odležať a zatiaľ si pripravíme múku, rozšľahané vajce s troškou mlieka a strúhanku. Rezne z jednej strany natrieme horčicou, zakryjeme plátkom tvrdého syra a potom postupne obalíme v múke, vajci a strúhanke. Vyprážame najprv na strane so syrom na dostatočnom množstve tuku.

 

Stratené kurča

1 kurča, 8 väčších zemiakov, 1 menšia konzerva sterilizovanej kukuřice, 1 menšia konzerva šampiňónov, 1 menšia konzerva hrášku, MAGGI Harmónia Chuti, soľ, rasca, čierne mleté korenie,  2 PL oleja, 1 pohár šľahačkovej smotany

Kurča pokrájame na menšie porcie a osolíme. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kolieska, dáme do pekáča a polejeme olejom. Scedené šampiňóny, kukuricu a hrášok osolíme, okoreníme, posypeme rascou a MAGGI Harmóniou Chuti, premiešame, vysypeme na pekáč a urovnáme. Potom nastrkáme kúsky kurčaťa a rovnomerne polejeme smotanou. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlatista.

 

Kura v syrovej perinke

4 kuracie stehná, soľ, korenie, 1 smotana, 15 dkg strúhaného tvrdého syra, 4 strúčiky cesnaku, pálivá červená paprika

Kuracie stehná naukladáme do zapekacej varnej misy, osolíme a okoreníme, posypeme pálivou mletou paprikou a nasypeme na kolieska pokrájaný cesnak.
Posypeme strúhaným syrom (čím viac, tým lepšie) a zalejeme smotanou.
Upečieme do zlatista.

 

Zapečené kuracie mäso

4 vykostených kuracích stehien, 50 dkg bravčového bôčika, 3 žemle, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, cibuľa, majoránka, petržlenová vňať, mletá červená paprika, vedeta, cesnak

Kuracie mäso posolíme, posypeme sladkou mletou červenou paprikou a uložíme do vymasteného pekáča.
Bôčik, žemle, cibuľu a cesnak pomelieme. Pridáme vegetu, nasekanú petržlenovú vňať, majorán, rozšľahané vajcia a spolu zamiešame.
Zmes navrstvíme na rozložené mäso a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené krájame na štvorce. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.

 

 

 

 

Kuracia zmes 4 "Amore"

3 kuracie stehná, 3 cibule, 1 hrsť olív, soľ, čierne korenie, tymián, 1 kocka MAGGI byliniek Bazalka a tymián, sušená pažítka, 1 PL sójovej omáčky, olej, maslo

Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky.
Kúsky mäsa osolíme,okoreníme čiernym korením a tymiánom.
Mäso dáme do panvice s rozohriatym olejom, podlejeme trochou vody a miešame.
Na druhej panvici orestujeme na troške masla na kolieska nakrájenú cibuľu, do ktorej nadrobíme MAGGI bylinky Bazalka a tymián a posypeme pažítkou. Do zmesi prilejeme trocha vody.
Zmes s cibuľou pridáme k mäsu, premiešame, pridáme olivy a zalejeme troškou sójovej omáčky.
Ešte chvíľu miešame.

 

Kuracina s nivou

4 kuracie prsia, čierne mleté korenie, MAGGI Harmónia Chuti, maizena, 3 PL masla, worcesterská omáčka, MAGGI Zlatý slepačí bujón

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na hrubšie rezance. Posypeme MAGGI Harmóniou Chuti, okoreníme, posypeme maizenou a všetko dobre premiešame. Na panvici rozohrejeme maslo, mäso prudko opečieme, pokvapkáme worcesterskou omáčkou a MAGGI Zlatým slepačím bujónom /jednu kocku bujónu rozpustíme v troške vody. Udusíme domäkka. Keď je mäso hotové odstavíme zo sporáka a postrúhame alebo rozmrvíme syr niva.

 

Plnené kuracie prsia

2 kuracie prsia, 4 plátky šunky, 2 syry Lunex, 1 vajce uvarené natvrdo, horčica, MAGGI Harmónia Chuti, trojobal - múka, vajce, strúhanka

Kuracie prsia naklepeme na tenko. Slabo potrieme horčicou, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti.

Na každý rezeň dáme 2 plátky šunky, na šunku rozotrieme syr, položíme pol vajíčka. Zrolujeme, prešpajdľujeme a obalíme v trojobale. Vysmážame.

 

Kuracie rezance s nivou

4 kuracie prsia, 20 g šunky, 1 Maggi Harmónia chuti, 1 grilovacie korenie, 150 ml vývaru z Maggi Zlatý Slepačí bujón, 10 dkg Nivy, 1 balenie smotany na šľahanie, 1 sušená petržlenová vňať, 5 PL oleja

Kuracie mäso nakrájané na rezančeky okoreníme a orestujeme na rozpálenom tuku.
Pridáme na rezance nakrájanú šunku a po chvíli na kocky nakrájanú nivu.
S nivou restujeme už len krátko a hneď zalejeme vývarom z MAGGI Zlatého Slepačieho bujónu.
Povaríme, kým sa niva nerozpustí, prilejeme smotanu a ešte povaríme.
Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou.

 

Kura s kukuričnou plnkou

1 kura, maslo, soľ       Plnka: 1 konzerva sterilizovanej kukuřice, 2 vajcia, 30 g masla, 2 žemle, sladká smotana alebo mlieko, čierne mleté korenie, MAGGI Harmónia Chuti, petržlenová vňať

Žemle nakrájame na kocky a navlhčíme sladkou smotanou alebo mliekom. Maslo vymiešame so žĺtkami, pridáme precedenú, odkvapkanú kukuricu a vyžmýkané žemle. Zmes premiešame, ochutíme soľou, korením a MAGGI Harmóniou Chuti. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov a posekanú petržlenovú vňať. Plnkou naplníme kura a otvor zašijeme. Kura zvonku osolíme, dáme na pekáč, obložíme kúskami masla a upečieme.
Kura môžeme naporciovať a plnku dáme pod kožu. Je to chutnejšie, pretože kukurica je chrumkavejšia.

Kuracie mäso

40 dkg kuracích rezňov, 20 dkg šunky, 1 konzerva sterilizovanej kukuřice, 1 cibuľa, sójová omáčka,        

2 PL kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 1 sladká smotana na šľahanie, olej

Kuracie rezne nakrájame na rezance a šunku na tenké rezančeky. Mäso opečieme na cibuli, pridáme soľ a mleté čierne korenie. Potom pridáme pokrájanú šunku, kukuricu, sójovú omáčku /podľa chuti/, kečup a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme smotanu a necháme prevrieť. Na zjemnenie pridáme trochu masla.

 

Kuracie placky

1 veľké kura, 3 vajcia, 3 dcl oleja, 1 maizena /na ktorej je krémeš/, soľ, MAGGI Harmónia Chuti, 1 stredne veľké lečo

Kura vykostíme, nakrájame na malé tenké rezance /z kostí môžeme urobiť polievku/.

Mäso dáme do misy, pridáme 3 vajcia, 3 dl oleja, osolíme, ochutíme MAGGI Harmóniou Chuti, pridáme celú maizenu a lečo. Necháme odstáť v chladničke 24 hodín. Zo zmesi tvarujeme placky, ktoré vypražíme z oboch strán dozlata.

 

Lahôdkové gazdovské rezne

4 kuracie rezne, soľ, čierne korenie mleté  

Marináda:

1 dcl olivového oleja, 1 KL MAGGI Harmónie Chuti, 1 KL mletej červenej papriky, 1 strúčik cesnaku  

Plnka:

1 údená klobása, 1 kyslá uhorka, tvrdý syr, 1 kapia   

                                                                  

Na obaľovanie:

2 vajcia, 20 dkg strúhaného syra, hladká múka, strúhanka, soľ, MAGGI Vegga

Rezne mierne narežeme tak, aby sa dali naplniť. Potom ich naklepeme, osolíme a okoreníme.
V oleji rozmiešame MAGGI Harmóniu Chuti, papriku a cesnak, Rezne rozložíme, na každú polovicu dáme švtrťku klobásy, štvrťku uhorky, kúsok syra a pásik kapie.

Preložíme druhou polovicou rezňa a spojíme špáradlom. Potom ponatierame marinádou a zvyšnú polejeme po rezňoch a dáme na 2 hodiny do chladničky. Medzitým vajcia vyšľaháme so syrom a osolíme. Rezne obalíme v múke zmiešanej s ČL MAGGI Harmónie Chuti, potom vo vajcovo - syrovej zmesi a v strúhanke. Vyprážame na horúcom oleji dozlatista.

Výbornou prílohou sú kôprové zemiaky. Zemiaky pokrájame na osminky, dáme na plech, osolíme pokvapkáme olivovým olejom a posypeme kôprom. Upečieme do chrumkava.

Podávame s kompótom alebo šalátom.

 

Kura v hrášku na kari

1 kura, soľ, kari korenie, olej, 1 cibuľa, MAGGI Harmónia Chuti, voda, hrášok

Kura vykostíme a pokrájame na kúsky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, osolíme, okoreníme, podusíme, podlejeme vodou a zakryjeme. Po pol hodine odstavíme. Pridáme mrazený hrášok a MAGGI Harmóniu Chuti. Podlejeme a dusíme domäkka.

 

Kuracie závitky so syrom

4 plátky kuracích pŕs /150 g/, soľ, korenie, 1 KL papriky, 12 plátkov pikantnej suchej salámy, 4 plátky údeného syra, 2 PL masla, 1.5 dcl MAGGI Mäsovývaru

Kuracie plátky zľahka naklepeme, osolíme, ochutíme korením a paprikou. Na každý plátok položíme 3 plátky salámy a plátok syra, zrolujeme a zapichneme špáradlom alebo kovovou ihlou. Na masle rolky orestujeme z každej strany doružova. Podlejeme vývarom a pri miernej teplote 20 minút dusíme. Počas dusenia ich obraciame. Rolky vyberieme a nakrájame na plátky.

Kuracie rezne naruby

kuracie mäso, 1 hrsť strúhanky, 1 rozmiešané vajíčko, 1 kg hranoliek, 1 pohár sterilizovaného zeleninového šalátu, 1 dcl oleja, syr, šunka, MAGGI Harmónia Chuti

Mäso okoreníme MAGGI Harmóniou Chuti.
Potom ho obalíme v strúhanke a potom vo vajíčku a dáme do panvice na rozpálený olej. Smažíme z každej strany 5 minút.
Osmažené mäso dáme do zapekacej misky a naň položíme šunku, zeleninový šalát a navrch dáme syr. Zapekáme.

Kuracie stehná so žemľovými guľkami

8 kuracích stehen, 50 g údenej slaniny, 5 strúčikov cesnaku, 3 PL hladkej múky, 1 PL rajčinového pretlaku, 100 ml kyslej smotany, 1 kocka MAGGI Zlatý Slepačí bujón, olej,                                        Žemľové guľky:  6 žemlí, 1 vajce, 1 PL múky, soľ

Mäso umyjeme, osušíme, obalíme v múke a opečieme. Vyberieme, do výpeku pridáme rajčinový pretlak zmiešaný s múkou a roztlačeným cesnakom. Chvíľu podusíme, zalejeme vodou, v ktorej sme rozpustili MAGGI slepačí bujón. Do šťavy vložíme mäso a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme smotanu a ešte chvíľu povaríme.
Žemľové guľky: Slaninu pokrájanú nadrobno opečieme, pridáme na kocky pokrájané 2 žemle a opečieme. Ostatné žemle namočíme, vyžmýkame, pridáme vajce, múku, soľ a slaninu opečenými žemľami. Sformujeme guľky a uvaríme v osolenej vode.

 

Kuracie ihly v pivnom cestíčku

60 dkg kuracích pŕs, 20 dkg šunkovej salámy, 20 dkg tvrdého syra eidam, 15 dkg šampiňónov,           

2 zelené papriky, hladká múka, 2 vajcia, 100 ml piva, grilovacie korenie, mleté čierne korenie, soľ, olej

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, posypeme grilovacím korením a na rozohriatom oleji opečieme. Salámu, syr a papriku nakrájame na kocky, väčšie šampiňóny na polovice. Na špajdle napichujeme striedavo mäso, syr, papriku, salámu, šampiňóny. Potom osolíme a ochutíme čiernym korením. Z piva, múky a vajec vymiešame cestíčko a obalíme v ňom suroviny, ktoré sme ponapichovali na špajdle a vyprážame na horúcom oleji zo všetkých strán.

Zapekané kuracie prsia so smotanou

4 kuracie prsia, 1 smotana na šľahanie, 5 strúčikov cesnaku, 2 väčšie cibule, 15 dkg eidamu

Umyté prsíčka jemne posolíme, do zapekacej misky poukladáme na kolieska jednu nakrájanú cibuľu a najemno nakrájané dva strúčiky cesnaku. Na to položíme prsíčka a posypeme nadrobno nakrájanou druhou cibuľou a cesnakom. Potom zalejeme smotanou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov.
Po 30 minútach misu vytiahneme a prsíčka premiešame, na vrch naukladáme nastrúhaný syr a dáme zase zapiecť. Pečieme podľa potreby až kým prsia nezmäknú.

 

Ľahká čína

50 dkg kuracích pŕs, 70 ml pálivej sojóvej omáčky, 70 ml sladkej alebo polosladkej sójovej omáčky,        1 PL horčice, 1 lyžica oleja | škrobová múčka | 1 balenie mrazenej zeleniny na čínu

Kuracie prsia nakrájame na kocky a obalíme v škrobovej múčke. Pripravíme marinádu zmiešaním oboch sójových omáčiek, horčice a oleja.

 

Valentínska syrová pochúťka

30 dkg kuracieho mäsa, 20 dkg taveného syra /napr.karička/, 1 menšia konzerva šampiňónov,            1 pochúťková smotana, 1 stredne veľká cibuľa, 2 PL MAGGI Harmónie Chuti, soľ, mleté biele korenie, olivový olej, 10 dkg strúhaného parmezánu

Kuracie mäso nakrájame na tenké rezančeky, pridáme MAGGI Harmóniu Chuti, mleté biele korenie, premiešame. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a 10-15 minút orestujeme. Keď je mäso mäkké, pridáme odkvapkané šampiňóny, syr a pri stálom miešaní necháme syr roztopiť, pridáme smotanu. Dobre prehrejeme už nevaríme. Podľa chuti dochutíme.

 

Kurča na pive plnené kapustou

1 väčšie kurča, 75 dkg kyslej kapusty, rasca, 1 čierne pivo, MAGGI Harmónia Chuti, olej

Umyté, osušené kura posypeme zvnútra MAGGI Harmóniou Chuti a natlačíme kapustu. Zvrchu jemne posypeme MAGGI Harmóniou Chuti, .pekáč vymastíme olejom /ale nemusíme/ , položíme kura, podlejeme čiernym pivom a pečieme 1 až 1 a 1/2 hodiny. Po upečení vyberieme kapustu z kurčaťa, premiešame s výpekom, kurča naporciujeme a podávame s knedľou.

 

Kuracia lahôdka na čínsky spôsob

1 balenie kuracích rezňov, 1 KL solamylu, 1 KL čili korenia, 3 PL sójovej omáčky, 1 dcl čínskej marinády na hydinu, 1 dcl bieleho vína, 4 PL oleja, niekoľko hlavičiek brokolice, 1 cibuľa, 1 cesnak, 1 kapia,

1 mrkva, sušené huby, 1 párok, MAGGI Harmónia Chuti

 

Za hrsť húb namočíme. Mäso pokrájame na rezančeky, poprášime solamylom, zalejeme marinádou, premiešame a necháme odstáť na chladnom mieste. Na panvici rozpálime olej, vložíme mäso a orestujeme. Postupne pridávame na jemné kolieska nakrájanú mrkvu, brokolicu, na kúsky pokrájanú cibuľu, cesnak a kapiu. Podlejeme sójovou omáčkou a vínom. Dochutíme MAGGI Harmóniou Chuti a dusíme. Nakoniec pridáme párok pokrájaný na kocky.

 

Prekladané kura

1 kura, 1 kg zemiakov, 1/2 kg ryže, 0.7 l leča, MAGGI Harmónia Chuti, 1 kyslá smotana, 1 PL horčice,

5 dkg tvrdého syra, mleté čierne korenie, soľ, olej, 0.3 dcl vody

 

Kura rozdelíme na štvrťky, osolíme, okoreníme, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti. Ryžu umyjeme, pridáme MAGGI Harmóniu Chuti. Na vymastený plech rozložíme ryžu. Na ryžu poukladáme očistené a na kolieska pokrájané zemiaky, osolíme, okoreníme. Na zemiaky rozložíme lečo a nakoniec štvrťky kuraťa. Pridáme maslo a podlejeme vodou. Prikryjeme alobalom. Dáme piecť na 30 minút do rúry. Smotanu, horčicu a nastrúhaný syr zmiešame. Túto zmes prilejeme po 30 min. ku kuraťu a dopečieme bez alobalu.

 

Kuracie rezance s nivou

600 g kuracieho mäsa | 20 g šunky | MAGGI Harmónia Chuti | grilovacie korenie | 150 ml MAGGI Zlatý Slepačí bujón | 100 g nivy | šľahačková smotana | olej | petržlenová vňať | mandle

 

Kuracie mäso pokrájame na rezance, posypeme koreninami a orestujeme na rozohriatom oleji. Pridáme na rezance pokrájanú šunku a na kocky pokrájanú nivu. Nivu restujeme iba chvíľku a hneď zalejeme vývarom. Povaríme, kým sa niva nerozpustí. Prilejeme smotanu a necháme zovrieť. Nakoniec ozdobíme petržlenovou vňaťou a posypeme posekanými mandľami.

 

Kuracie stehná s cesnakom

6 kuracích stehen, 2 kocky MAGGI Zlatého Slepačieho bujónu, 50 ml oleja, 80 g rajčinového pretlaku,

2 PL kečupu, 1/2 KL soli, 1/2 KL mletého čierneho korenia, 4 strúčiky cesnaku, 1 malá cibuľa

Mäso umyjeme, osušíme a natesno poukladáme do vymasteného pekáča. Do rajnice si dáme 200 ml vody, necháme zovrieť a rozmrvíme MAGGI slepačí bujón. Za stáleho miešania pridáme olej, rajčinový pretlak, kečup, soľ, korenie, prelisovaný cesnak, nadrobno pokrájanú cibuľu a na miernom ohni varíme asi 5 minút. Zmesou zalejeme pripravené mäso a pečieme takmer domäkka. Pred dokončením pekáč odkryjeme a dopečieme.

 

Kurča na čínsky spôsob

50 dkg kuracích pŕs, 1 plechovka kukurice (malé balenie), 1 plechovka hrášku (malé balenie),               

 4 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 2 PL škrobovej múčky, 1 KL kari, 1 PL soli, 1 KL sladkej papriky,                1/2 KL chilli, 1/2 KL bieleho korenia, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL worchestrovej omáčky

Mäso vložíme do marinády z vajec, škrobu, cesnaku, korenia,sójovej a worchestrovej omáčky. Necháme odležať 24 hodín.
Naložené mäso osmažíme na oleji, pridáme hrášok a kukuricu.

 

Kuracie mäkučké mäso

4 kuracie rezne, 1 vajce, strúhanka, 1 cesnak, MAGGI Harmónia Chuti, 1 väčšia cibuľa, 1 kocka MAGGI MäsoVývar, čierne korenie mleté

Rezne naklepeme, okoreníme, potrieme rozdrveným cesnakom a ochutíme MAGGI Harmóniou Chuti. Obalíme v strúhanke a potom v rozšľahanom vajci. Rezne opečieme na panvici a podávame. Opečené mäso môžeme rozložiť na pekáč, posypeme opečenou a nadrobno pokrájanou cibuľou a zalejeme MAGGI MäsoVývarom. Pečieme v rúre.

 

Kuracie prsia v marináde

1/2 kg kuracích pŕs   

Marináda:

1 KL soli, 1 KL horčice, 1 KL MAGGI Harmónie Chuti, 1 KL kečupu, 4 vajcia

Všetky prísady vymiešame, rezne vložíme do marinády a odložíme na 2 hodiny do chladničky.           Potom opečieme na rozpálenom oleji. Podávame s ryžou a zeleninovou prílohou

 

Máčané rezne

1 kg kuracích pŕs, 5 vajec, 2 KL soli, 1 KL čierneho mletého korenia, mletá rasca, majoránka, sladká a štipľavá paprika, 1 PL horčice, 1 PL kečupu, 1 PL MAGGI Harmónie Chuti, 1 PL MAGGI Tekuté korenie

Rezne naklepeme. Všetky prísady dobre vymiešame a do zmesi poukladáme rezne. Dáme na 24 hodín do chladničky. Tesne pred podávaním vyprážame na oleji. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninou.

 

Pikantné mäsové placky

1/2 kg kuracích pŕs (pokrájať na rezance), 1 malé lečo bez šťavy, 1 celý solamyl, 1 ČL vegety a soli,

1/2 ČL čierneho korenia, 1 dcl oleja, trochu sójovej omáčky, 3 celé vajcia

Všetko zmiešať dohromady a nechať asi hodinu odležať v chladničke.
Zo zmesi tvoríme placky, ktoré upečieme do ružova na rozpálenom oleji.

 

Kuracie rezne s Valentínskymi lievancami a syrovou omáčkou

4 kuracie rezne, MAGGI Harmónia Chuti, tuk na vyprážanie, 1 cibuľa, 1 konzerva zmes zeleniny /môže byť mrazená podľa vlastného výberu/   

                                                                               

Lievance:

200 ml mlieka, MAGGI Harmónia Chuti, 1 vajce, 3 PL polohrubej múky, 1 štipka soli     

 

Syrová omáčka:

1 tavený syr Bambino, 50 g masla, 150 ml mlieka, 2 PL hladkej múky, MAGGI Harmónia Chuti

Rezne naklepeme, posypeme MAGGI Harmóniou Chuti, necháme chvíľu odležať.

Na panvici rozohrejeme tuk a rezne najprv prudko opečieme z obidvoch strán.

Pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, zeleninu, trochu MAGGI Harmónie Chuti a dusíme.
Suroviny na lievance zmiešame, pečieme lievance vo tvare srdca.
V mlieku rozhabarkujeme múku, zmes za stáleho miešania necháme zovrieť, pridáme maslo, syr, dôkladne premiešame a dochutíme MAGGI Harmóniou Chuti.
Podávame pekne upravené 2 srdiečka, jeden rezeň a poliate syrovou omáčkou.

strúhaným syrom. Podávame s hranolčekmi.