Choď na obsah Choď na menu
 


 

Rebarborový koláč s drobenkou

- šťavnatý a kyselkavý

 

Špeciálne poďakovanie Elenke Š    ( MIMIBAZAR )

 


Obrázok POTREBNÉ PRÍSADY

400 g očistenej rebarbory *
2 poháre bieleho jogurtu (pohár s objemom 200 ml) *
2 vajcia *
2 PL oleja *
2 poháre polohrubej múky *
1 pohár kryštálového cukru *
1 prášok do pečiva *

drobenka:
50 g masla *
80 g hrubej múky *
40 g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

viď obrázkový postup

Obrázok

1. Rebarboru umyjeme,

 

Obrázok

2. ošúpeme,

 

Obrázok

3. nakrájame na kúsky, v mise zasypeme kryštálovym cukrom a necháme odležať aspoň 30 minút.

 

Obrázok

4. Rebarbora zatiaľ pustí šťavu, čím sa zbaví trpko-kyslej chuti. Scedíme ju a vyžmýkame.

 

Obrázok

5. Takto sa pekne "vypotila".

 

Obrázok

6. Zmiešame jogurt so žĺtkami a olejom,

 

Obrázok

7. pridáme múku,

 

Obrázok

8. kryštálový cukor,

 

Obrázok

9. prášok do pečiva a všetko spolu vyšľaháme.

 

Obrázok

10. Jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov so štipkou soli.

 

Obrázok

11. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a

 

Obrázok

12. navrch dáme nakrájanú rebarboru.

 

Obrázok

13. Z masla, hrubej múky a práškového cukru urobíme drobenku, ...

 

Obrázok

14. ... ktorou posypeme cesto s rebarborou a celé to "oškorico-cukrujeme".

 

 Obrázok