Choď na obsah Choď na menu
 


Domáci taliansky chlieb s olivami a sušenými paradajkami

 

Ingrediencie:


500 g hladkej múky
2 PL olivového oleja
1 a 1/2 KL soli
300 ml teplej vody
7 g sušeného  droždia
1 KL cukru
cca 120-150 g olív
cca 70 g sušených paradajok
1 KL nadrobno pokrájaného rozmarínu
2 strúčiky cesnaku
olivový olej na pokvapkanie chleba

domaci-taliansky-chlieb-s-olivami-a-susenymi-paradajkami_002.jpg

Príprava jedla

Z teplej vody, droždia a cukru urobíme kvások. Do misy preosejeme múku a posolíme. Pridáme nakysnutý kvások a vypracujeme cesto.

-dsc1251.jpg

Pridáme olivový olej, pokrájané sušené paradajky a posekané rozmarínové lístky a vypracujeme nelepivé cesto.

-dsc1257.jpg

 

-dsc1258.jpg

Prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť 45 minút.

-dsc1260.jpg

Na plech položíme papier na pečenie, vylejeme cesto a roztlačíme ho rukami na požadovanú veľkosť.
V surovom stave malo cesto hrúbku 1-1,5 cm na  plechu o veľkosti 23 x 33 cm.

Koncom varechy urobíme dierky na olivy, pridáme na plátky pokrájaný cesnak a môžeme ešte posypať čerstvým rozmarínom. Pokvapkáme olivovým olejom a necháme nakysnúť ešte asi 20 minút.

-dsc1269.jpg

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov °C asi 15 - 20 minút. Chlieb zbytočne nevysušujeme.

-dsc1283.jpg

Dobru chuť

 

-dsc1309.jpg

 

 

-dsc1320.jpg

 

Zdroj čĺánku