Choď na obsah Choď na menu

Kuracie soté podľa Ajky


Potrebné prísady


*cca 600g kuracích prsíčok *grilovacie korenie *troška oleja na smaženie *300g kečup *ako prílohu: zemiakové placky a zeleninku

Postup prípravy


Tento receptík sa robieval u priateľa doma, takže som ho k nemu dostala grátis :O) Ospravedlňujem sa, že receptík premenovávam, podľa mňa "Kuracie obžerstvo" bol výstižnejší názov, ale priateľ protestuje, že je to "Kuracie soté" :O))))

Obrázok

Kuracie prsíčka nakrájame (najlepšie) na drobno, naložíme do grilovacieho korenia.

 

Obrázok

(Najlepšie) na noc dáme do chladničky.

 

Obrázok

Zprudka orestujeme na troške oleja.

 

Obrázok

Keď je mäsko hotové, pridáme kečup.

 

Obrázok

Necháme prebublať :O)

 

Obrázok

Originál sa mäsko servíruje do zemiakovej placky, no nám chutia viac ako mini placôčky :O) Podávame so zeleninkou a uhorkovým šalátom ( s kyslou smotanou, kôprom a cesnakom), ktorý robím tuším ku všetkému okrem omáčok :O))).
DOBRÚ CHUŤ!!!


Kurča po taliansky


Potrebné prísady


kuracie stehná * soľ * mleté čierne korenie * olej * mletá červená paprika sladká * cesnak * kúsok masla * šľahačková smotana * veľký rajčinový pretlak * olivy * petržlenová vňať * 1 KL bazalkového pesta (ak nemáte, neva) * 1,5 PL kryštálového cukru – alebo podľa chuti


Postup prípravy


Vynikajúci recept z talianskeho časopisu. Reklamu zadara nerobím, ale keby mi chceli vydavatelia poslať na účet nejaké lóvky, urobila by som výnimku :-))))))

Obrázok

1. Kuracie noženy umyte, osušte, osoľte a očierňokoreňte.

 

Obrázok

2. Nechajte chvíľku odstáť, zatiaľ dajte do väčšieho hrnca maslo alebo olej,

 

Obrázok

3. a kuracie stehienka sprudka osmahnite.

 

Obrázok

4. Sprudka znamená sprudka z oboch strán.

 

  Obrázok

5. Potom nôžky kuracieho nebožtíka podlejte vodou a nechajte dusiť do mäkka pod pokrievkou.

 

  Obrázok

6. Potom budete potrebovať: pár strúčikov cesnaku, veľký rajčinový pretlak, šľahačkovú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, bazalkové pesto (ak nejesto, nevadí), kúsok masla na zjemnenie, olivy a to je tuším zatiaľ vsjo.

 

Obrázok

7. Keď je mäsko udusené, pridajte veľký rajčinový pretlak,

 

Obrázok

8. ........ šľahačkovú smotanu......

 

Obrázok

9. ..... maslo na zjemnenie chuti,

 

Obrázok

10. cesnak......

 

Obrázok

10. soľ,

 

Obrázok

11. mletú červenú papriku,

 

Obrázok

12. mleté čierne korenie (najlepšie bude, ak pomeliete čerstvé korenie)

 

Obrázok

13. a nechajte všetko variť na slabom ohni. Zatiaľ si nakrájajte petržlenovú čerstvú vňať, olivy, ak máte, pridajte bazalkovú pastu. Nahádžte všetko do hrnca, nechajte chvíľočku variť. Ak máte pocit, že potrebujete omáčku zahustiť, tak zahustite. (zopár olív a trocha petržlenovej vňate si nechajte na ozdobu)

 

Obrázok

14. Na samotný záver varenia pridajte kryštálový cukor podľa chuti. Omáčku som nezahusťovala, pridala som asi 1,5 polievkovej lyžice kryštálového cukru, nechala prejsť varom a fertig.

 

Obrázok

14. Podávajte so špagetami. Dobrú chuť!


Kuracie azu


Potrebné prísady


5-6 kuracích prs, 2 cibule, 2 lyžičky horčice, kečupu, mletej červenej papriky, 1 PL worchestrovej omáčky, soľ a korenie


Postup prípravy


kuk dolu....

Obrázok

kuracie prsia pokrájajte na pásiky, cibule na drobno a všetko spolu premiešajte (ja dávam aj štipku cukru) a nechajte aspoň pol hodinu odležať.....

 

Obrázok

na troske oleja opečte mäso do mäkka....

 

Obrázok

podávajte s ryžou alebo so zemiakovým pyré....na prípravu môžete použiť aj bravčové mäso, v tom prípade ho duste cca 45 minút - do mäkka...