Choď na obsah Choď na menu

Penne s kuracím mäsom a nivou

 

Potrebné prísady


kuracie prsia * olej * 500 ml šľahačková nízkotučná smotana * 250 g syra s modrou plesňou * mleté biele korenie * bylinková soľ * PRÍLOHA: penne cestoviny alebo ryža * zelenina



Postup prípravy


Výýýýborné rýchle jedlo uvarené za 30 minút aj s cestou do obchodu.

 Obrázok

1. Kuracie prsia nakrájajte na pásiky,

 

 Obrázok

2. a sprudka ho osmahnite v horúcom oleji do mäkka a biela. Nesoľte!!! Niva je dosť slaný syr, jedlo osoľte radšej až po uvarení. Mäso opečte sprudka, vytiahnite starú fertuchu po prababke, nech nemáte zaprskanú novú garderóbu.

 

 Obrázok

3. Pridajte mleté biele korenie (môžete kľudne použiť aj mleté čierne korenie, ale biele korenie je v bielom jedle "krajšie", nemá čierne bodky a vyzerá estetickejšie)

 

 Obrázok

4. Prilejte šľahačkovú smotanu,

 

 Obrázok

5. a nastrúhanú nivu (ak nechcete špiniť struhák, nivu kľudne iba prstami rozdrobte) a varte do rozpustenia nivy. Nechajte prejsť varom a hotovo.

 

 Obrázok

6. Soľte až po dokončení. Soleniu zdar. Pozor, pozor, soľte naozaj veľmi, veľmi opatrne!

 

 Obrázok

7. Ako prílohu som použila cherry paradajky napichnuté na kokteilových vidličkách s petržlenovou vňatkou.

 

Kuracia špecialitka na 1*

 

Potrebné prísady


kuracie stehná horné, cibuľa, cesnak, paprika, paradajky v konzerve (ale môžu byť aj čerstvé a plus trošku pretlaku),olivy, mozzarella, soľ, MČK, oregano, olej, trošku vodičky....

Postup prípravy


Dnes sme oslavovali Paťkove meniny, keďže on miluje mäsko kuracie tak na dnes som mu navarila takúto špecialitku.....Postup je rýchly a jednoduchý .....kuki-kuk....

Obrázok

Suroviny....

 

Obrázok

a na mozzarellu som skoro zabudla.....jaj a ešte korenia..... :-)))))

 

Obrázok

Umyté stehienka osolíme, okoreníme a posypeme oregánom .......

 

Obrázok

Pridáme zeleninku t.j. cibuľka, cesnak a paprika......

 

Obrázok

Pridáme olivy hocijaké...ja som mala plnené citrónom......

 

Obrázok

Pridáme obyčajné Tesco paradajky v par.omáčke....

 

Obrázok

Mozzarella.....

 

  Obrázok

Trošku oleja a vody....

 

  Obrázok

Prikryté dusíme cca 40-50 minút a potom odkryjeme a pečieme ......

 

  Obrázok

asi takto....:-))))))) cca 10 minút....

 

Obrázok

Jedenásty a zároveň aj posledný bod prajem dobrú chuť..Brúúúúúúúúúú chuť....

 

Šťavnaté vyprážané kuracie rezne v kyslej smotane

 

Potrebné prísady


4 kuracie prsia,1 kyslá smotana,3 strúčiky cesnaku,1 vajce,30-40 dkg postrúhaného syra, olej na vyprážanie, strúhanka na obalenie, soľ, korenie


Postup prípravy


Kuracie prsia si pozdĺžne rozrežeme na 2 tenšie kusy ,vyklepeme, osolíme a okoreníme.
Pripravíme si marinádu z 1 kyslej smotany,1 celého vajca a 3 roztlačených strúčikov cesnaku.
Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme odležať 2 hod. ( ja ich nechávam marinovať celú noc)

Po vybratí z marinády ich obalíme v postrúhanom syre, následne v strúhanke a vypražíme na oleji do zlata.


Výborný recept, mäso aj po vypražení ostane mäkučké a šťavnaté.

 


Kuracia zmes s nivou - za 10 minút hotový obed

 

Potrebné prísady


kurací rezeň, plátok nivy, 1-2 šľahačky



Postup prípravy


kuracie mäso nakrájame na slížiky, osmažíme, nesolíme, pretože niva je sama o sebe slaná. Keď je mäsko hotové, zasypeme strúhanou nivou a hneď zalejeme šľahačkou, premiešame, rýchlo to zhustne. Môžeme podávať. Doporučujem dať 2 šľahačky, pretože omáčka je taká výborná, že u nás sa pomaly vylizuje z taniera. Ako prílohu podávam hranolky. Doba prípravy je asi 20 minút. Výborná rýchlovka, za ktorú vás každý pochváli.

 

Kuracie prsia s brokolicou v syrovej omáčke

 

Potrebné prísady


kuracie prsia * brokolica * tvrdý syr * 3 tavené syry * 50 g masla * 400 ml mlieka * 2 kopcovité PL múky * alobal * PRÍLOHA: zemiaky s petržlenovou vňaťou * šalát

Postup prípravy


Zapečené kuracie prsia s brokolicou v bešamelovo-syrovej omáčke, hotová mňamka.

Obrázok

1. Ako vždy, brokolicu si uvarte vopred v pare, aby si zachovala svoju výživnú hodnotu. Uvarte ju do polotvrdá, nemusí byť úplne mäkká.

 

Obrázok

2. Do pekáča alebo jenskej misy dajte na spodok trocha oleja, pridajte kuracie prsia, osoľte ich, okoreňte,

 

Obrázok

3. a na ne naukladajte uvarenú brokolicu.

 

Obrázok

4. Prichádza na rad bešamelová omáčka: z masla, mlieka a múky uvarte hustú omáčku, nechajte trocha vychladnúť, trocha osoľte, a pridajte

 

Obrázok

5. ..... nastrúhaný tvrdý syr. Čím viac, tým lepšie. Vmiešajte do omáčky.

 

Obrázok

6. Syrovú omáčku navrstvite na brokolicu, zakryte alobalom a dajte upiecť. Pečte asi hodinku pri teplote 250 stupňov.

 

Obrázok

7. Podávajte so zemiakmi a šalátom.