Choď na obsah Choď na menu
 


Maslová kuracinka s broskyňou

 

Potrebné prísady


Kuracie prsia, broskyňový kompót, 2 vajíčka, 2 lyžice kečupu, šunka alebo diétna salámka, soľ, sójová omáčka, kari,, pizza korenie, maslo, tvrdý syr


Postup prípravy


Sladko-kyslastá kuracinka s jemnou chuťou masla...... rýchle a nenáročné. Vhodná príloha sú varené zemiaky alebo ryža.

Obrázok

Zapekaciu nádobu si vyložíme plátkami masla.

 

Obrázok

Kuracie prsia si narežeme a posolíme a jemne posypeme korením. Ja som pofŕkala aj panenským olejom.

 

Obrázok

Na maslo uložíme polovicu mäska...na to šunku...

 

Obrázok

rezančeky syra

 

Obrázok

pokrájané broskyne a opäť mäsko.

 

Obrázok

Na mäsko plátky masla a zalejeme to celé dvoma rozšľahanými vajíčkami so soľou a kečupom. Podlejte aj šťavu z kompótu....

 

Obrázok

Prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 200st. zhruba na 20 minút. Potom dáme preč alobal a pripečieme ...tak 10 minút.

 

Obrázok

pustí to veľa šťavy a aj maslo pridá svoje....potom tým maslom omastíte zemiačiky...dobrú chuť!

 

Obrázok

hotovo

Kuracia roláda s jogurtovou omáčkou

 

Potrebné prísady


kuracie prsia * špenát alebo petržlenová vńať * trocha oleja * mleté biele korenie * soľ * DRESSING: 5 lyžíc majonézy * 1 biely jogurt * šťava z citróna * petržlenová vňať

Postup prípravy


Dievčence, ak budete robiť studené pohostenie pre hostí, urobte tento recept. Je jednoduchý, vynikajúci a oproti finančne nákladným studeným misiam aj lacný. Robila som ho z 5 rezňov, veľkého zväzku petržlenovej vňate a trocha korenia a soli.

Obrázok

1. Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno, ak zoženiete čerstvý špenát, použite špenát.

 

Obrázok

2. Kuracie prsia (alebo morčacie) cez igelitový sáčok rozklepte z oboch strán, pozor aby ste nepotrhali mäso, potom by sa roláda zle krájala. Každý rezeň potrite olejom, posoľte a HUSTO posypte vňaťou.

 

Obrázok

3. petržlenový rezeň opatrne zviňte do roládky,

 

Obrázok

4. a poriadne zabaľte do alobalu.

 

Obrázok

5. Alobalové rolky dajte do hrnca, zalejte vodou a varte od bodu varu 25 - 30 minút.

 

Obrázok

6. Zabalené roládičky v alobale nechajte úplne vychladnúť a neodbalené ich dajte do chladničky a krájajte až na druhý deň. Tým, že bolo mäso zabalené v alobale, bude šťavnaté, mäkučké a voňavé. Rolády sa budú dať výborne krájať, až keď budú dobre vychladené v chladničke, takže ak plánujete robiť toto pohostenie, uvarte ho deň dopredu.

 

Obrázok

7. Nakrájajte priečne a naukladajte na misy, ozdobte podľa vlastnej fantázie a ak chcete, prelejte ich jogurtovo-majonézovou omáčkou, tu je recept:

 

Obrázok

8. Zmiešajte 5 PL majonézy, jeden biely jogurt, šťavu z citróna, soľ a petržlenovú vňať, nalejte do omáčnika, pridajte zopár suchárov a hotovka.

 

Ťavie hrby

Potrebné prísady


kuracie prsia, šunka, syr, plechovka ananásu, uvarená ryža, horčica, soľ, korenie

Postup prípravy


kuk nižšie....

Obrázok

najprv si uvaríme ryžu, ja som mala zvyšky z predošlého dna tak som sa ju snažila zlikvidovať....

 

Obrázok

kuracie prsia naklepte, osoľte, okoreňte a sprudka opečte na panvici.....

 

 Obrázok

opečené prsia vložte do pekáča a potrite horčicou....

 

Obrázok

na každé mäsko polozte plátok šunky....

 

Obrázok

na šunku koliesko ananásu.....

 

 Obrázok

na ananás naberačkou naložte kopček uvarenej ryže....

 

 Obrázok

a na každý hrb polozte plátok syra.....

 

  Obrázok

mäsko podlejte ananásovou šťavou a trochou vody a dajte na chvíľu zapiecť dokiaľ sa syr neroztopí....

 

Obrázok

toť vsjo....Dobru chuť!


 

masazovanie.jpg

remeselny-dom.jpg