Maslová kuracinka s broskyňou
Potrebné prísady
Kuracie prsia, broskyňový kompót, 2 vajíčka, 2 lyžice kečupu, šunka alebo diétna salámka, soľ, sójová omáčka, kari,, pizza korenie, maslo, tvrdý syr
Postup prípravy
Sladko-kyslastá kuracinka s jemnou chuťou masla...... rýchle a nenáročné. Vhodná príloha sú varené zemiaky alebo ryža.
|
Zapekaciu nádobu si vyložíme plátkami masla. |
|
Kuracie prsia si narežeme a posolíme a jemne posypeme korením. Ja som pofŕkala aj panenským olejom. |
|
Na maslo uložíme polovicu mäska...na to šunku... |
|
rezančeky syra |
|
pokrájané broskyne a opäť mäsko. |
|
Na mäsko plátky masla a zalejeme to celé dvoma rozšľahanými vajíčkami so soľou a kečupom. Podlejte aj šťavu z kompótu.... |
|
Prikryjeme alobalom a vložíme do predhriatej rúry na 200st. zhruba na 20 minút. Potom dáme preč alobal a pripečieme ...tak 10 minút. |
|
pustí to veľa šťavy a aj maslo pridá svoje....potom tým maslom omastíte zemiačiky...dobrú chuť! |
|
hotovo |
Kuracia roláda s jogurtovou omáčkou
Potrebné prísady
kuracie prsia * špenát alebo petržlenová vńať * trocha oleja * mleté biele korenie * soľ * DRESSING: 5 lyžíc majonézy * 1 biely jogurt * šťava z citróna * petržlenová vňať
Postup prípravy
Dievčence, ak budete robiť studené pohostenie pre hostí, urobte tento recept. Je jednoduchý, vynikajúci a oproti finančne nákladným studeným misiam aj lacný. Robila som ho z 5 rezňov, veľkého zväzku petržlenovej vňate a trocha korenia a soli.
|
1. Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno, ak zoženiete čerstvý špenát, použite špenát. |
|
2. Kuracie prsia (alebo morčacie) cez igelitový sáčok rozklepte z oboch strán, pozor aby ste nepotrhali mäso, potom by sa roláda zle krájala. Každý rezeň potrite olejom, posoľte a HUSTO posypte vňaťou. |
|
3. petržlenový rezeň opatrne zviňte do roládky, |
|
|
|
5. Alobalové rolky dajte do hrnca, zalejte vodou a varte od bodu varu 25 - 30 minút. |
|
6. Zabalené roládičky v alobale nechajte úplne vychladnúť a neodbalené ich dajte do chladničky a krájajte až na druhý deň. Tým, že bolo mäso zabalené v alobale, bude šťavnaté, mäkučké a voňavé. Rolády sa budú dať výborne krájať, až keď budú dobre vychladené v chladničke, takže ak plánujete robiť toto pohostenie, uvarte ho deň dopredu. |
|
7. Nakrájajte priečne a naukladajte na misy, ozdobte podľa vlastnej fantázie a ak chcete, prelejte ich jogurtovo-majonézovou omáčkou, tu je recept: |
|
8. Zmiešajte 5 PL majonézy, jeden biely jogurt, šťavu z citróna, soľ a petržlenovú vňať, nalejte do omáčnika, pridajte zopár suchárov a hotovka. |
Ťavie hrby
Potrebné prísady
kuracie prsia, šunka, syr, plechovka ananásu, uvarená ryža, horčica, soľ, korenie
Postup prípravy
kuk nižšie....
|
najprv si uvaríme ryžu, ja som mala zvyšky z predošlého dna tak som sa ju snažila zlikvidovať.... |
|
kuracie prsia naklepte, osoľte, okoreňte a sprudka opečte na panvici..... |
|
opečené prsia vložte do pekáča a potrite horčicou.... |
|
na každé mäsko polozte plátok šunky.... |
|
na šunku koliesko ananásu..... |
|
na ananás naberačkou naložte kopček uvarenej ryže.... |
|
a na každý hrb polozte plátok syra..... |
|
mäsko podlejte ananásovou šťavou a trochou vody a dajte na chvíľu zapiecť dokiaľ sa syr neroztopí.... |
|
toť vsjo....Dobru chuť! |