Potrebujeme:
14 aź 16 kuracích krídel
Diabolská zmes
1 čajová lyžička kajenského korenia, chili alebo tabasca
2 lyžice marhuľového džemu
2 lyźice worchestrovej omáčky
2 lyžice paradajkového pretlaku alebo kečupu
150 g masla
mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Maslo roztopime, pridáme džem a ostatné zložky
diabolskej zmesi a zamiešame. Každý kúsok kuracích krídel
dôkladne ponatierame diabolskou zmesou - prípadne krídla
vložíme do misky, pomiešame, necháme postáť a obćas
premiešame. Počas grilovania natierame.
Potrebujeme:
2 kg kuracích krídel
kečup
vinný ocot ( ćervený a biely )
hnedý cukor
cesnak, soľ, čierne korenie, paprika
Čínska omáčka
čerstvý ďumbier
suché sherry alebo ryžové víno
sojová omáčka
hnedý cukor, soľ, čierne korenie
papriková pasta
koriander
Medová omáčka
med, horčica
arašidy, sojová omáčka, huby
Postup:
Očistené krídelka marinádujeme v uvedených omáčkach
aspon 2 hodiny a potom ich pomaly grilujeme na rošte
nad rozpáleným dreveným uhlím.
Potrebujeme:
100 g čerstvej špargle
50 g oravskej slaniny
vegetu
cesnak
barbecue omáčku
Postup:
Špargĺu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode.
Potom ju obalíme v plátkoch slaniny, ktoré ochutíme
vegetou aa trośku prelisovaného cesnaku a spevníme spáradlom.
Grilujeme do chrumkava. Na taniery špargĺu polejeme
poriadnou dávkou barbecue.