Choď na obsah Choď na menu
 


Kuracie krídla v diabolskej zmesi


Potrebujeme:
14 aź 16 kuracích krídel
Diabolská zmes
1 čajová lyžička kajenského korenia, chili alebo tabasca
2 lyžice marhuľového džemu
2 lyźice worchestrovej omáčky
2 lyžice paradajkového pretlaku alebo kečupu
150 g masla
mleté čierne korenie, soľ

Postup:
Maslo roztopime, pridáme džem a ostatné zložky
diabolskej zmesi a zamiešame. Každý kúsok kuracích krídel
dôkladne ponatierame diabolskou zmesou - prípadne krídla
vložíme do misky, pomiešame, necháme postáť a obćas
premiešame.  Počas grilovania natierame.

Kuracie krídelka trocha inak.


Potrebujeme:
2 kg kuracích krídel
    kečup
    vinný ocot ( ćervený a biely )
    hnedý cukor
    cesnak, soľ, čierne korenie, paprika

Čínska omáčka
    čerstvý ďumbier
    suché sherry alebo ryžové víno
    sojová omáčka
    hnedý cukor, soľ, čierne korenie
    papriková pasta
    koriander

Medová omáčka
    med, horčica
    arašidy, sojová omáčka, huby

Postup:
Očistené krídelka marinádujeme v uvedených omáčkach
aspon 2 hodiny a potom  ich pomaly grilujeme na rošte
nad rozpáleným dreveným uhlím.

Grilovaná špargľa v slanine


Potrebujeme:
    100 g čerstvej špargle
    50 g oravskej slaniny
    vegetu
    cesnak
    barbecue omáčku

Postup:
Špargĺu ošúpeme a 15 minút varíme v slanej vode.
Potom ju obalíme v plátkoch slaniny, ktoré ochutíme
vegetou aa trośku prelisovaného cesnaku a spevníme spáradlom.
Grilujeme do chrumkava. Na taniery špargĺu polejeme
poriadnou dávkou barbecue.