Choď na obsah Choď na menu
 


5 tipov pre ešte belšie zuby !

 

Obrázok

 

 

Krásny úsmev svedčí každému z nás bez rozdielu pohlavia. A krásny úsmev, to sú aj čarovne biele zuby.

 

 

Nepatríte medzi tých šťastlivcom, ktorým príroda dopriala zdravé zuby už od detstva? Nezúfajte. Aj keď žiarivý úsmev si vyžaduje starostlivosť, hollywoodsky stomatológ celebrít Dr. Jonathan B. Levine ponúka niekoľko zaručených rád, ako sa o zuby postarať, aby boli belšie a žiarivé bez drahých procedúr a prípravkov.

1. Jedlo ako škrabka na zuby

Červené víno, fajčenie, káva a čaj- najväčší nepriatelia belostného úsmevu. Na druhej strane medzi potravinami ľahko nájdeme tie, ktoré pôsobia opačne, teda majú schopnosť odstraňovať zo zubov zafarbenie. Medzi ne patria jablká, zeler, mrkva, špenát, hlávkový šalát a brokolica.

2. Vhodný rúž robí divy

Starou pravdou stále zostáva, že s vhodne zvoleným rúžom budú vaše zuby vyzerať belšie. Nesmiete však zabúdať na základné „rúžové“ pravidlá: ak majú vaše zuby farbu šedú, vyhnite sa červeným rúžom. Vyskúšajte skôr tie s hnedým základom, napríklad ružový odtieň s nádychom hnedej. Ak máte zuby sfarbené dožlta, vylúčte všetky tmavé aj svetlé odtiene, rovnako rúže s lesklým efektom. Najvhodnejšie budú ružové odtiene s modrými podtónmi.

3. Opáľte sa!

Nielenže opálená pokožka vyzerá príťažlivejšie a zdravšie, dodáva vašim zúbkom jas, ľahšie vynikne ich bielosť. Ak ste sa cez leto nestihli prirodzene opáliť, vyskúšajte niektorý z tónovacích, či samoopaľovacích prípravkov, ktoré ponúka súčasný kozmetický trh.

4. Aj doplnky sú dôležité

Znie to neuveriteľne, ale aj doplnky dokážu pomôcť žiarivejšiemu úsmevu. Vyhýbajte sa zlatu, ktoré vyzdvihuje žlté tóny vašich zubov. Namiesto zlata uprednostnite lesknúce sa striebro, alebo doplnky trblietajúcej sa bielej farby.

5. A na koniec oblečenie

Ak si oblečiete biele tričko, iba zbytočne upozorníte, že vaše zuby nie sú rovnakej farby. Veľmi jednoduchý trik: zo šatníka vylúčte oblečenie v bielych a krémových farbách. Zredukovaním kontrastu sa odrazu objaví nádherný úsmev s bielymi zubami.

Autor: Daniela                                           Prevzaté  z   http://www.diva.sk