Choď na obsah Choď na menu
 


Blesková trasená torta

 

V každom prípade je to presne to, čo potrebujem - nevariť, nepiecť  len triasť.

 

Potrebujeme:

                       tri smotany na šľahanie
                      dve konzervy mandarínkového kompótu (tie menšie)
                      dva pudingy Dr. Oetker bez varenia Créme Olé
                      hotový tortový korpus z piškótového cesta (môžete si ho aj upiecť)

    Do väčšieho hrnca s pokrievkou, ktorá dobre tesní, nalejeme dve smotany na šľahanie, dva mandarínkové kompóty aj so všetkou šťavou a nasypeme dva pudingy. Základom úspechu je ten veľmi konkrétny puding Créme Olé.

    Šporovlivé žienky  vyskúšali samozrejme aj iné, lacnejšie pudingy, tie nefungujú a neurobia z ingrediencií takú peknú hustú a hladkú hmotu.
    V obchodoch dostať puding vanilkový aj čokoládový. Použiť sa dajú oba, estetickejšie to vyzerá s vanilkovým.

    Nič nemiešame, iba hrniec zakryjeme pokrievkou a niekoľkokrát zatrasieme. Ako dlho treba triasť, pocítime veľmi rýchlo aj sami, pretože tekutý obsah sa zmení na krémový a s tým sa trasie ťažšie. Tortovú plnku natrieme na korpus. Ozdobíme šľahačkou vyrobenou klasickou metódou z tretej smotany.

Pohodlnejšie žienky môžu použiť šľahačku v spreji, ale ak už fakt musíte, aspoň skontrolujte na obale, či sprej obsahuje aspoň trochu smotany, alebo je to čistá umelá hmota, resp. stužený tuk.

    Namiesto tortového korpusu sa dajú použiť aj obyčajné piškóty alebo keksy. Ak však chcete konzumovať dezert okamžite, čo po celej tej estráde asi chcete, piškóty nebudú mať čas nasiaknuť vlhko z plnky, preto je dobré ich namočiť do vychladenej kávy, prípadne kompótovej šťavy. No a ak si myslíte, že vám stačí polovičná dávka, tak plnku urobíte aj z jednej smotany, jedného kompótu a jedného pudingu.

 

Nebude Vám to ale určite stačiť lebo torta je výborná.