Choď na obsah Choď na menu
 


Pudingoví slimáci



Obrázok POTŘEBNÉ PŘÍSADY

60 Dg polohrubej múky, kocka droždia, 10 Dg kryštálového cukru, 2,5 dcl mlieka, 3 žĺtka, 1 dcl oleja, 1 vanilkový cukor, 1 kl soli.

 

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

vo foto

 Obrázok

vecičky na cesto

 

 Obrázok

uvaríme si hustý puding z 2 vanilkových pudigov a 7 dcl mlieka

 

 Obrázok

z nakysnutého kvásku a ostatných prísad pripravíme cesto a dáme do tepla kysnúť

 

 Obrázok

po 30 minútach cesto rozdelíme na polovice, aby slimáci neboli obrovskí a rozgúľame, potrieme vychladnutým pudingom a stočíme

 

 Obrázok

takto

 

 Obrázok

pokrájame na 3cm kúsky a uložíme na vymastený plech

 

 Obrázok

na 180°C pečieme doružova potreté z boku vajíčkom asi 15-20 minút, ako vám pečie rúra. Takto je hotovo

 

 

PUDINGÁČE



Obrázok POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO:* 1 kg polohrubej múky *6 dcl mlieka *1/2 palmarínu *3 lyžice práškového cukru 1 droždie soľ

 

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Práškový cukor + palmarín spolu vymiešať, pridať múku, soľ, 5 dcl mielka
1 dcl mlieka + lyžička cukru + droždie - urobiť kvások
Cesto vypracovať, dať na dosku, rozdeliť na 9 bochníčkov, ktoré prikryjeme utierkou a necháme 10 - 15 minút kysnúť

PUDING: * 1/2 litra mlieka
1 vanilkový cukor
1 čokoládový puding - uvariť a nechať vychladnúť

Každý bochník na dosku rozvaľkáme, potrieme vychladnutým pudingom, zvinieme a 3 šúlky zapletieme do vrkočy.
Uložíme na plech s olejom, potrieme vajíčkom a pečieme

 

 

 

Malinove kolace s nutelou



Obrázok POTŘEBNÉ PŘÍSADY

listkove cesto, malinovy dzem, nutela, 1 vajicko na potretie

 

 

 

POSTUP PŘÍPRAVY

jednoduchy....kuk nizsie.....

Obrázok

listkove cesto vyvalkajte a rozdelte na obdlzniky....

 

Obrázok

na polku obdlzniku rozotrite nutelu (ja ju trochu nahrejem v mikrovlnke, aby sa to lahsie rozotieralo) .....

 

Obrázok

na nutelu dajte trosku malinoveho dzemu; snazte sa nechat taky 1 cm od kraja cisty.....

 

Obrázok

kraje potrite vajickom, prelozte a kraje pritlacte vidlickou....

 

    Obrázok

vrch potrite vajickom a ostrym nozom urobte par zarezov do kazdeho kolaca....kedze u nas ostry noz nenajdete vysledny efekt nebol taky, aky mal byt tj po upeceni by mala plnka trosku vykukat cez tie zarezy...

 

  Obrázok

pecte na 200 stupnov do zlatohneda....

 

  Obrázok

hotove mozte prestriekat cokoladou, alebo posypat praskovym cukrom....

 

Obrázok

tot vsjo a ani sa pritom moc nenarobite :-))))