Choď na obsah Choď na menu
 


Marináda na grilované rebrierka


Potrebujeme:
    olej
    bobkový list
    celé alebo podrvené borievky
    celé alebo podrvené čierne korenie
    červené víno
    cintrón ( podľa chuti )
    med
    balzamikový ocot
    soľ

Obmien je veľa napr. so sojovou omáčkou, s kari korením,
kyslou smotanou s bilinkami podľa chuti, cenaskom,
kóprom, petržlenom, bazalkou, zelerovou či anízovou vňaťkou
a pod.

Postup:
Všetky suroviny spolu pomiešame a dochutíme podľa seba.
Marinádou 2-3 dni pred grilovaním zelejeme bravčové
rebierka ( alebo iné mäsko ) tak, aby boli úplne ponorené
a uložíme do chladničky. Mäso treba denne otáčať aby
nim chute presiakli

Marináda na kuracie stehná


Potrebujeme:
    4 stúčky cesnaku
    kúsok čerstvého zázvoru ( asi 2 cm )
    3 cibuľky
    1 PL horčice
    2 PL sójovej omáčky
    1 PL oleja
    1 Čl sezamového oleja

Postup:

Kuracie stehná najprv povaríme asi 15 minút
v bujóne ( nie je podmienkou ),  po vychladnutí
ich osúšíme, potrieme marinádou a dáme do chladničky
asi na 2 hodiny a potom grilujeme.

Horčicová marináda


Potrebujeme:
    3-4 PL polotučnej horćice
    1 PL zrniečok horčice
    1 DL čierneho piva
    med
    drvené ćierne korenie

Postup:
Všetky suroviny postupne zmieśame
a 4-6 hodín pred grilovaním do tejto
marinády poukladáme pokrájané mäso
Môźeme ho marinovať aj dlhšie, ale
uložené v chlade.