Choď na obsah Choď na menu
 


Kuracie prsia na mede - tip na nedeľný obed

 


Potrebné prísady


celé kuracie prsia * soľ * mleté čierne korenie * med * olivový olej * sójová omáčka sladká * sójová omáčka ostrá * olej na opečenie * PRÍLOHA: dusená zelenina * ryža

Postup prípravy


Šťastie nie je iba muška zlatá.... :-))) ale aj táto papa.

Obrázok

1. Kuracie prsia umyte, dobre osoľte a okoreňte mletým čiernym korením.

 

Obrázok

2. Z týchto surovín si urobíme medovú marinádu. Dedko používa ľubozvučné "mad" a spolužiačka zo základnej, ktorá nevynikala slovenskou gramatikou, dokonca "mäd" :-)))). Na marinádu použijeme teda med, sójové omáčky a olivový olej.

 

Obrázok

3. Do misy, ktorá sa dá uzavrieť, dajte med,

 

Obrázok

4. pridajte olivový olej,

 

Obrázok

5. sójovú omáčku sladkú,

 

Obrázok

6. a sójovú omáčku pikantnú. Dobre rozmiešajte.

 

Obrázok

7. Kuracie prsia vložíme do marinády a necháme 2-3-4 hodinky marinovať.

 

Obrázok

8. Po dvoch, troch či štyroch hodinkách mäso vložte do rozpáleného oleja a z oboch strán dobre opečte. Dávajte pozor na dve veci, nesmažte mäso príliš krátko, pretože by bolo surové v strede a taktiež ho nesmažte príliš dlho, bolo by suché a marináda na povrchu by zhorela. Ideálne je smažiť ho na prudkom ohni, zakryté pokrievkou, takých 5-6 minút z oboch strán. Samozrejme za túto info neručím :-)) ak použijete prsia veľkosti 95C.

 

Obrázok

9. Kľudne opečte mäsko do chrumkava, zvnútra by malo ostať mäkučké a šťavnaté.

 

Obrázok

10. Mäso vyberte na dosku a nakrájajte na rezne. Tú vôňu Vám odporúčam zažiť na vlastnom nose!!!

 

Obrázok

11. Takto vyzerá mäsko zvnútra, je božské a lahodné. Ako prílohu podávajte dusenú zeleninu, ryžu, resp. namiesto zeleniny kompótové ovocie alebo ananás. Česť práci, súdružky.

 

 


Marináda na kuracie prsíčka

 


Potrebné prísady



3 vajcia, 1 ČL soli, 2 ČL horčice, olej, 2 struky cesnaku, kari korenie, bazalka, oregano, vegeta a sójová omáčka, majoránka - túto dávku som použila na 1,5 kg mäska

Postup prípravy


Marinované mäsko je vždy chutnejšie a toto je jeden z mála spôsobov, ako si mäsko udržíte v chladničke aj 5 dní :o)


Ja som si takto kuracie prsíčka naložila v sobotu večer, aby som v nedeľu a pondelok mohla rozmaznávať svoju rodinku super papaníčkom :o)

Obrázok

Kuracie prsíčka umyjeme a nakrájame na rezance

 

Obrázok

Do misky si dáme všetko potrebné na marinádu a pomiešame

 

Obrázok

Naložíme mäso, pomiešame dáme "spinkať" do chladničky


Kebab - gyros


Potrebné prísady


kuracie prsia, gyros korenie, kari korenie, mletá červená paprika, soľ - prípadne korenie aké máte radi, veľká žemľa (aby ste to nemuseli robiť 3x za sebou:), tatárka, kečup, hlávková kapsta, cibuľa, paprika, paradajka a akákoľvek iná zeleninová prísada...

Postup prípravy


Kebab som sa naučila jesť v Blave oproti vchodu na autobusku Mlynské Nivy, myslím, že sa tento recept dosť podobá tomu, čo tam predávajú a mne to tak chutí, tak si to skúste doma, vyjde vás to oveľa lacnejšie:)

Obrázok

Nachystáme si ingrediencie.

 

Obrázok

Mäso nakrájame na čo najmenšie kúsky a hodíme na olej.

 

Obrázok

Pridáme papriku, gyros korenie, soľ, príp. iné korenie.

 

Obrázok

Nakrájame zeleninu.

 

Obrázok

Opečieme žemľu nasucho, pokropíme okorenenou "šťavou" z mäsa a natrieme kečup aj tatárku.

 

Obrázok

Postupne pridáme všetko ostatné podľa chuti.

 

Obrázok

Zatvoríme a ihneď zjeme. Po prvé preto, lebo najlepšie to chutí teplé a po druhé preto, lebo neskôr už nič z kebabu nebude...aspoň u nás nie.